بررسی استایل الویس پریسلی؛ پادشاه زیباروی راک اند رول چه می‌پوشید؟

الویس پریسلی، خواننده، نوازنده، ترانه‌سرا، آهنگساز و بازیگر بسیار مشهور آمریکایی بود. او از دوران اوج موفقیت خود تاکنون، با لقب پادشاه راک‌اند‌رول شناخته می‌شود و یکی از تأثیر‌گذار‌ترین چهره‌های فرهنگی هنری قرن بیستم است. در این مطلب می‌خواهیم همراه گذری کوتاه به زندگی‌نامه، استایل ماندگار الویس پریسلی را بررسی کنیم.

او را بیشتر بشناسیم

بررسی استایل الویس پریسلی - کودکی
الویس پریسلی کودک در کنار پدر و مادرش

الویس آرون پریسلی در تاریخ ۸ ژانویه سال ۱۹۳۵، در شهر توپلوو ایالت می‌سی‌سی‌پی آمریکا به دنیا آمد. او در واقع قل دوم یک بارداری دوقلو بود. قل اول که مانند الویس یک پسر بود مرده به دنیا آمد؛ ولی الویس چند دقیقه بعد از برادرش سالم به دنیا آمد. با اینکه خانواده الویس از نظر مالی بسیار ضعیف بودند؛ اما ارتباط آنها با یکدیگر بسیار صمیمی و پر از عشق بود. آنها با وجود فقر تمام تلاششان را می‌کردند تا الویس کمبودی در زندگی‌اش نداشته باشد.

الویس در طول زندگی‌اش یک‌بار ازدواج کرد. ازدواجی عاشقانه با پریسیلا آن واگنر که پنج سال بعد به جدایی ختم شد. خانم پریسیلا از همان زمان تاکنون با نام پریسیلا پریسلی شناخته می‌شود. همچنین الویس یک فرزند دختر از این ازدواج به‌نام لیزا ماری داشت که ماه ژانویه امسال (۲۰۲۳) درگذشت.

بررسی استایل الویس پریسلی - خانواده
الویس،لیزا ماری و پریسیلا پریسلی

آغاز فعالیت خوانندگی از ده سالگی

بررسی استایل الویس پریسلی -ده سالگی
منبع تصویر: پیج اینستاگرام visitgraceland@

علاقه الویس به موسیقی به دوران کودکی‌اش بازمی‌گردد. خانواده او به برنامه‌های رادیویی که موسیقی محلی پخش می‌کردند علاقه زیادی داشتند. با اینکه آنها فقط به‌عنوان سرگرمی این برنامه را دنبال می‌کردند اما شنیدن آهنگ‌ها تأثیرات زیادی بر الویس داشت. به‌اندازه‌ای که موجب شد  استعداد و علاقه او به موسیقی نمایان شود. او از طریق همین برنامه‌ها با مسابقه استعداد‌یابی جوانان می‌سی‌سی‌پی آشنا شد و در تاریخ سوم اکتبر سال ۱۹۴۵ در این مسابقه آهنگ Old Shep را اجرا کرد و در بین شرکت‌کنندگان توانست رتبه پنجم را از آن خود کند. این اجرا، اولین و مهم‌ترین اجرا‌ی عمومی الویس در دوران کودکی بود.

هدیه سرنوشت‌ساز الویس

در سال ۱۹۴۶، الویس اولین گیتار خود را به‌مناسبت تولد یازده سالگی از والدینش هدیه گرفت. البته این هدیه خواسته قلبی الویس نبود! او در آن دوران سنی دوست داشت یک دوچرخه داشته باشد، اما خانواده‌اش توان مالی برای خرید دوچرخه نداشتند.

ازآنجاکه این گیتار زمینه فعالیت‌های حرفه‌ای را برای الویس فراهم کرد، در تاریخ موسیقی اهمیت زیادی دارد و تمام مشخصات آن ازجمله قیمت، در منابع درج شده است. والدین الویس این گیتار را به قیمتی نزدیک به ۸ دلار از یک شرکت خدمات سخت‌افزاری در توپلوو خریدند و بدین ترتیب الویس تمرینات موسیقی خود را با نواختن گیتار آغاز کرد. برای مثال زمانی که می‌خواستند شهر را ترک کنند، او آهنگ Leaf On a Tree را هنگام خداحافظی از دوستانش در مدرسه برایشان اجرا کرد. این اجرا یکی از مهم‌ترین خاطرات الویس بود.

نقل مکان به شهر موفقیت‌های ابدی

خیابان تاریخی بیل، ممفیس، ایالت تنسی در دهه ۱۹۵۰/ الویس علاقه زیادی به این خیابان داشت.

دو سال بعد از آن یعنی در سال ۱۹۴۸، خانواده الویس برای اینکه وضعیت اقتصادی خود را ارتقا دهند تصمیم گرفتند به ایالت تنسی و شهر ممفیس شمالی نقل مکان کنند. شاید هنگام تصمیم‌گیری هرگز نمی‌توانستند حتی تصور کنند که تا چند سال آینده تنها فرزندشان در آن شهر به مشهور‌ترین هنرمند موسیقی قرن تبدیل خواهد شد! اما اتفاق افتاد و عمر روز‌های سخت فقط ۶ سال بود.

الویس هنگام تحصیل در دبیرستان برای کمک به خانواده‌اش در همان مدرسه‌ای که درس می‌خواند مشغول به کار شد. او برای کسب درآمد هر کاری که می‌توانست در مدرسه انجام می‌داد. آنها در محله فقیرنشین ممفیس زندگی می‌کردند و گذران زندگی‌شان واقعا سخت بود؛ اما الویس همچنان تلاش می‌کرد و هرگز از خوانندگی و گیتار محبوبش غافل نمی‌شد.

سه عنصر تأثیر‌گذار بر موسیقی الویس پریسلی

تأثیرات اولیه موسیقی الویس از سبک پاپ، موسیقی محلی و نوای انجیل‌خوانی بود که هر شب از کلیسا می‌شنید و اغلب در آن مجالس شرکت می‌کرد. همچنین الویس زمانی که برای اولین بار به خیابان تاریخی بیل ممفیس رفت، متوجه یک سیاه‌پوست شد که آهنگ‌هایی به سبک آر‌اند‌بی اجرا می‌کرد. از آن رو به بعد الویس مرتب به تماشای اجرای آن مرد می‌رفت و از او تأثیر می‌گرفت.

ثبت قرارداد با شرکت Sun Records

نمای کنونی شرکت

الویس در نوزده سالگی، بعد از شرکت در مسابقه‌های مختلف در نهایت موفق شد با شرکت معتبر سان‌رکوردز قرارداد امضا کند. اتفاقی که در آن سن مانند یک رویا بود؛ اما به حقیقت پیوست. در سال ۱۹۵۴، الویس با ضبط ترانه‌های خود در این شرکت فعالیت حرفه‌ای‌اش را آغاز کرد. اما در اواخر سال بعد این قرارداد را شرکت RC Victor خریداری کرد.

پخش آلبوم‌ها و ترانه‌های الویس موجب شد تا در مدت دو‌سال او به شهرت افسانه‌ای برسد. حتی کارگردانان و تهیه‌کنندگان سینما نیز به‌سراغ او آمدند. الویس علاوه‌بر فعالیت در زمینه موسیقی در بیش از ۳۳ فیلم سینمایی نیز بازی کرد. بااین‌حال، الویس همراه این دو فعالیت، با استایل خاص و لباس‌های تابوشکنانه‌اش نیز مورد‌‌بحث بود.

بررسی استایل الویس پریسلی

در همین ابتدا باید بگوییم که استایل الویس پریسلی به‌معنای واقعی و از تمامی ابعاد تأثیر‌گذار بود. بسیاری از طراحان مد و افراد معروف تا همین امروز هم از برخی المان‌های استایل او را چه در لباس، چه در رقص و چه در موزیک همچنان به‌کار می‌برند. در حالت کلی، الویس پریسلی در طول فعالیت دو دهه‌ای خود، تغییرات وسیعی در چشم‌انداز فرهنگ و هنر آمریکا ایجاد کرد. به عقیده او، ساخت استایل با لباس‌ها و اکسسوری‌های مختلف یک هنر است.

 بررسی ویژگی‌های مهم استایل الویس پریسلی

بررسی استایل الویس پریسلی - ابعاد

با اینکه استایل الویس از زمان آغاز فعالیتش هر دهه تغییر می‌کرد؛ اما او برخی عناصر استایل خود را در هر دهه به‌عنوان امضا حفظ می‌کرد. برای مثال مو‌های پف شانه‌شده به‌سمت پشت، همراه خط‌ ریش‌های بلند، امضای مهم استایل او هستند. اما اگر جزئی‌تر بررسی کنیم، ویژگی‌های استایل او شامل موارد زیر است:

به تغییر دادن استایل مو‌هایش علاقه زیادی داشت

مو‌های الویس یکی از برجسته‌ترین ابعاد استایل او هستند؛ به‌اندازه‌ای که در طول دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ تمام مردان هم‌سن و سالش مو‌های خود را مانند مو‌های او درست می‌کردند. در حالت کلی مو‌های الویس پریسلی را در دو بعد می‌توانیم بررسی کنیم:

۱. رنگ

۲. استایل

برخلاف تصور عموم رنگ مو‌های الویس خرمایی روشن بود؛ اما چون به رنگ مشکلی علاقه زیادی داشت، از اواخر دهه ۱۹۵۰ همیشه موهایش را مشکی رنگ می‌کرد.

در مورد استایل مو‌های او مفاهیم زیادی برای توضیح وجود دارد. چراکه الویس به تغییر استایل مو‌هایش بیش از هرچیز دیگری اهمیت می‌داد. شاید این جمله کمی اغراق‌آمیز به نظر برسد؛ اما الویس به تعداد دفعات حضورش در انظار استایل مو‌های متفاوت داشت که برای صنعت مد و همچنین مخاطبان و هواداران او بسیار هیجان‌انگیز بود. با اینکه مدل مو‌های الویس در آن زمان چندان معقول نبود؛ اما او به نظر دیگران اهمیت نمی‌داد و همیشه در مورد عقایدش جسورانه عمل می‌کرد (جالب است بدانید که حتی پدر‌و‌مادر الویس از مدل‌ مو‌های او خوششان نمی‌آمد). با اینکه ایده‌پردازی‌های خود الویس در مورد استایل موهایش بی‌تأثیر نبود، در اصل این آرایشگر الویس بود که استایل‌های ماندگار برای مو‌های او طراحی می‌کرد.

لری گلر (Larry Geller)، یک آرایشگر بود که در غرب هالیوود آرایشگاه مردانه داشت. به‌دلیل اینکه او مدل‌های خاص و جدیدی را برای مشتریانش طراحی می‌کرد، آوازه‌اش به گوش افراد معروف رسید و در مدت‌زمان کم سالن او به‌محل رفت‌وآمد هنرمندانی مانند مارلون براندو، استیو مک‌کوئین و حتی راک هادسون تبدیل شد. اما مگر می‌شد الویس  پریسلی که عاشق طراحی موهایش بود از این موضوع باخبر نشود؟! زمانی که الویس برای اولین‌بار مو‌های خود را به‌دست لری گلر سپرد، از استعداد او متحیر شد. خلاقیت لری دقیقا همان‌چیزی بود که الویس می‌خواست. بعد از چند‌بار رفت‌وآمد بلاخره تصمیم گرفت که از او دعوت کند تا به‌عنوان استایلیست شخصی‌اش به فعالیت خود ادامه بدهد و لری که همیشه آرزوی پیشرفت در حرفه‌اش را داشت، پیشنهاد الویس را پذیرفت. مورخان مد معتقدند که همکاری لری گلر با الویس پریسلی یک اتفاق تاریخی بود.

اقدامات مهم لری گلر

۱. لری هنگام فعالیت‌های هنری همیشه کنار الویس بود و مو‌هایش را درست می‌کرد. حتی زمانی که الویس در یک فیلم بازی می‌کرد به کسی جز لری اجازه دست‌زدن به مو‌هایش را نمی‌داد.

۲. او هر روز به‌صورت روتین مو‌های الویس را با مواد مخصوص می‌شست و بعد از اتمام شست‌و‌شو پوست سرش را نیز تا دقایق طولانی ماساژ می‌داد.

۳. برای اینکه رنگ مو‌های الویس یکسان و یک‌دست باشد، هر دو‌هفته یک‌بار مو‌های او را رنگ می‌کرد.

۴. برای حالت‌دادن به مو‌های الویس، علاوه‌بر ژل‌های گیاهی مختلف از ویتامین E و روغن جوجوبا نیز استفاده می‌کرد.

۵. او به طور مرتب برند‌هایی که از محصولاتشان استفاده می‌کرد را تغییر می‌داد تا بداند کدامیک برای مو‌های الویس مناسب‌تر‌ هستند.

طبق مواردی که توضیح دادیم اکنون استایل مو‌های او را در سه دهه زندگی کاری‌اش بررسی می‌کنیم:

دهه ۱۹۵۰، حجیم و حالت‌دار

الویس در این دهه مو‌های نسبتا بلند خود در با حالت پف‌شده به عقب شانه می‌زد و خطریش‌هایش نیز بلند بود.

دهه ۱۹۶۰، مشکی و کم‌پشت

از اوایل دهه قبل، الویس مو‌هایش را رنگ می‌کرد و مو‌های قسمت‌های کنار سرش را می‌تراشید تا مو‌های وسط سرش توجه مخاطب را بیشتر جلب کند.

دهه ۱۹۷۰ِ، بلند و همچنان مشکی

در سال‌های آغازین دهه که متأسفانه سال‌های پایانی زندگی‌ الویس بود، مو‌های او بلند‌تر از دهه‌های قبل بود؛ همچنین خط ریش‌هایش نیز بلند‌تر بود؛ اما همچنان رنگ مشکی را ترجیح می‌داد.

لباس‌های خود را متناسب با موقعیت انتخاب می‌کرد

الویس در حال قدم زدن در محوطه خانه لوکس خود گریس لند در ممفیس. آرامگاه او و خانواده‌اش هم در این باغ قرار دارد / گریس لند از سال ۱۹۸۲ تبدیل به موزه شد و بازدید برای عموم آزاد است.

الویس به تطابق محیط با استایلش اهمیت زیادی قائل بود و همیشه سعی داشت این اصل را رعایت کند. برای مثال، در موقعیت‌های رسمی حتما لباس‌های رسمی شیک به تن می‌کرد و لباس‌های کژوال را برای موقعیت‌های غیررسمی می‌گذاشت.

در موقعیت‌های عادی استایل کژوال را ترجیح می‌داد

الویس در همه موقعیت‌ها، اگر موقعیت رسمی نبود، با استایل کژوال خود در انظار ظاهر می‌شد و راحتی لباس‌هایش را به هر چیزی ترجیح می‌داد.

تکنیک کالر‌بلاکینگ را متبحرانه اجرا می‌کرد

بررسی استایل الویس پریسلی - کالربلاکینگ

ترکیب جسورانه رنگ‌ها از ویژگی‌های مهم استایل الویس پریسلی به‌شمار می‌رود. او خوب می‌دانست که کدام رنگ‌ها برای ترکیب‌شدن با یکدیگر مناسب‌‌تر هستند.


حتما بخوانید: تکنیک کالربلاکینگ چیست؟ چطور با کمک آن یک استایل شیک بسازیم؟

به لباس‌، پوشاک و اکسسوری‌های چرم علاقه داشت

الویس همیشه سعی می‌کرد در استایل خود از پارچه چرم استفاده کند. ممکن بود این انتخاب در لباس‌هایش و کفش‌هایش نیز باشند. در نهایت اگر هیچ‌کدام نبود، دست‌بند‌های چرمی می‌پوشید و یا ساعتی با بند چرمی می‌بست. به همین دلیل اغلب آستین‌هایش را تا می‌زد تا اکسسوری‌هایش به‌خوبی نمایان شوند.

هرگز شلوار جین نمی‌پوشید

الویس تا زمانی که به شهرت برسد، زندگی فقیرانه و سختی داشت و چون شلوار جین آبی همیشه دوران سخت زندگی‌اش را یادآوری می‌کرد، هرگز این لباس را نمی‌پوشید. او فقط در برخی سکانس‌های فیلم‌هایش به‌دلیل اقتضای نقش شلوار جین پوشید.

کت‌‌ها و شلوارهایش را ست نمی‌کرد

بررسی استایل الویس پریسلی - تک کتالویس به پوشیدن کت‌و‌شلوار‌های همرنگ علاقه‌ای نداشت. البته این طور نبود که همیشه تک‌کت بخرد. او انواع مختلف کت‌و‌شلوار‌ها را می‌خرید؛ اما آنها را باهم ست نمی‌کرد، بلکه آنها را در رنگ‌ها و مدل‌های مختلف باهم ترکیب می‌کرد. او در ساخت استایل کژوال هم همین روش را در پیش می‌گرفت.

به پارچه‌های چاپی علاقه داشت

در دهه ۱۹۵۰، الویس اغلب کت‌ها و پیراهن‌های طرح‌دار یا چاپ‌شده می‌پوشید؛ ممکن بود دو طرح متفاوت را باهم ست کند و یا یک پارچه چاپی را با پارچه ساده ترکیب کند؛ در هر حالت این سبک را خیلی می‌پسندید.

به‌جای کراوات، دستمال گردن می‌بست

بررسی استایل الویس پریسلی - دستمال گردن

الویس به دستمال‌گردن بیشتر علاقه داشت تا کراوات. البته این بدان معنا نبود که هرگز از کراوات استفاده نکند؛ بلکه در اغلب مواقع، زمانی که مخاطب انتظار داشت الویس استایل خود را با یک کراوات نهایی کند، او دستمال گردن می‌بست!

اغلب آرایش چشم داشت

طبق آن‌چیزی که در برخی عکس‌ها می‌بینیم، الویس در دهه ۱۹۵۰ هنگام اجرا روی صحنه آرایش چشم دارد. این درست است که او گهگاه چشم‌هایش را آرایش می‌کرد. علی‌الخصوص زمانی که تصمیم به رنگ‌کردن مو‌هایش گرفت، ابرو‌هایش را نیز رنگ کرد. این موضوع زمانی به‌طور کامل اثبات شد که مردم فیلم الویس را سال گذشته در سینما‌ها تماشا کردند. بازیگر نقش الویس آرایش چشم داد و طبق سوالاتی که برای مردم ایجاد شد، گریمور فیلم در یک مصاحبه آرایش چشم الویس پریسلی را زمانی که روی صحنه می‌رفت تایید کرد. او از خط‌ چشم، ریمل و مدادمشکی برای چشم‌هایش استفاده می‌کرد و به این کار علاقه زیادی داشت.

حتی در هوای تاریک هم عینک دودی داشت

بررسی استایل الویس پریسلی -عینک دودیالویس پریسلی اولین کسی بود که پوشیدن عینک آفتابی در شب را در بین هنرمندان راک‌اند‌رول رایج کرد. البته او برای این کارش دلیل پزشکی داشت؛ الویس به بیماری آب سیاه چشم مبتلا بود و استفاده از عینک به‌نوعی برایش یک اجبار محسوب می‌شد. او عینک‌های طبی آفتابی استفاده می‌کرد. بااین‌حال، به‌مرور زمان، عینک دودی به جزئی از استایل او تبدیل شد.

جدیدترین مدل‌های عینک آفتابی مردانه

ریش و ته‌ریش دوست نداشت

بررسی استایل الویس پریسلی -ریش و ته ریش

الویس در طول بیش از دو دهه فعالیت حرفه‌ای‌اش، هرگز با ریش و ته‌ریش دیده نشد. او به این نوع استایل علاقه‌ای نداشت و همیشه مو‌های صورتش را به‌طور کامل اصلاح می‌کرد.

اغلب خط ریش‌هایش بلند بود

بررسی استایل الویس پریسلی -خط ریش

این آیتم از استایل الویس در طول دهه‌های مختلف تغییر می‌کرد؛ اما به‌طور معمول خط‌ ریش‌های او بلند بود. همانطور که گفتیم خط ریش بلند امضای استایل او بود. تصویر بالا مربوط به استایل وی در سال‌های آغازین دهه ۱۹۷۰ است.

انگشتر‌های استیتمنت، زیورآلات مورد علاقه او بود

او اغلب انگشتر‌های استیتمنت را ترجیح می‌داد و کمتر پیش می‌آمد که در انظار عمومی یا هنگام اجرای کنسرت انگشتر نداشته باشد.

چند مدل انگشتر مردانه ببینید

بررسی استایل‌های نمادین الویس پریسلی

استایل نظامی

یونیفرم‌های نظامی الویس زمانی که در ارتش ایالات متحده خدمت می‌کرد مورد بحث بود. با اینکه او می‌توانست راهی برای نپذیرفتن این مسیولیت سنگین پیدا کند؛ اما او خدمت به کشورش را دوست داشت از‌این‌رو از این فرصت هم برای خدمت و هم برای طراحی لباس‌های نظامی‌اش استفاده می‌کرد.

کت چهارخانه صورتی

ترکیب این کت با شلوار مشکی زمانی که تلویزیون رنگی وجود نداشت چندان مورد توجه مخاطبان قرار نگرفت. چون کسی رنگ واقعی لباس‌ها را تشخیص نمی‌داد. بعدها که تصاویر عکاسی‌شده در نهایت رنگ لباس را نمایان کرد، این کت به یکی از استایل‌های کلاسیک و مهم الویس تبدیل شد.

لباس‌های فیلم Jailhouse Rock در سال ۱۹۵۷

با اینکه تمام لباس‌های الویس در این فیلم ماندگار‌ند، این لباس با هیچ‌کدام قابل مقایسه نیست. چون اولین و آخرین تجربه او از لباس‌ جین بعد از آغاز فعالیت حرفه‌ای‌اش بود. الویس لباس‌های جین را دوست نداشت و این یکی از اصول مهم او در ساخت استایل بود. بااین‌حال، به‌دلیل نقش خود برای پوشیدن این لباس مقاومت آن‌چنانی نشان نداد.

این استایل شامل یک دست کت و شلوار جین مشکی رنگ با پیراهن راه‌راه افقی بود.  همچنین کوک‌های ساده روی لباس با نخ سفید‌رنگ دوخته شده بود که جلوه زیبایی در لباس به‌وجود می‌آورد. این استایل بعد از اکران فیلم به پر‌طرفدار‌ترین لباس‌های صنعت مد تبدیل شد.

لباس‌های فیلم Loving You در سال ۱۹۵۷

این لباس‌ها برای یکی از سکانس‌های مهم فیلم Loving You طراحی شده بودند. جنس پیراهن الویس از ساتن است. طرح‌دوزی‌های قرمز رنگ روی پیراهن با شلوار و دستمال‌گردن قرمز الویس یک تصویر خارق‌العاده از استایل او را به مخاطب معرفی می‌کند.

کت‌و‌شلوار طلایی کنسرت شیکاگو سال ۱۹۵۷

استایل مونوکروم طلایی رنگ الویس که با ورقه‌های طلا و پارچه لمه ساخته شده بود، در گروه لباس‌های نمادین او قرار می‌گیرد. هم‌چنین کمربند کراوات و کفش‌های طلایی نیز ضمیمه لباس‌هایش بودند. الویس فقط یکبار با این استایل روی صحنه ظاهر شد که مربوط به کنسرت وی در سالن آمفی تئاتر بین‌المللی شیکاکو در تاریخ ۲۸ مارس سال ۱۹۵۷ است. بعد از کنسرت او کت، شلوار و ضمیمه‌های نامبرده را در مراسم‌های مختلف پوشید؛ اما هرگز استایل تمام طلایی را مجددا استفاده نکرد.

استایل الویس پریسلی در برنامه تلویزیونی Comeback Special 68

این برنامه در تاریخ ۲۷ ژوئن سال ۱۹۶۸ از شبکه NBC تلویزیون رنگی پخش شد و ۴۲ درصد بیننده داشت. این برنامه به دو دلیل اهمیت زیادی دارد:

اول؛ لباس‌های منحصر‌به‌فردی که الویس در طول اجرا پوشیده است بر صنعت مد تأثیر عمده‌ای داشت.

دوم؛ الویس در این برنامه بعد از ۸ سال دوری از صحنه و اجرای زنده، دوباره روی صحنه رفت. دلیل این دوری تمرکز او روی پروژه‌های سینمایی و خدمت به ارتش ایالات متحده بود. سه مورد از لباس‌های مهم الویس را در این برنامه باهم بررسی می‌کنیم:

۱. استایل تمام چرمی

ماندگار‌ترین استایل الویس در این برنامه استایل تمام‌چرمی او بود. الویس برای اولین بار کل اجزای لباس خود را با پارچه چرم طراحی کرده بود و ترکیب آن با کفش‌های چرم و استایل مو‌های جدیدش تصاویر ماندگاری در ذهن مخاطبان ثبت کرد.

۲. استایل مونوکروم سفید

با اینکه الویس چندان به ساخت استایل مونوکروم علاقه نداشت، این لباس او بسیار مورد توجه قرار گرفت.

۳.‌ کت‌وشلوار زرشکی

از محدود دفعاتی که الویس کت‌و‌شلوار همرنگ هم پوشید همین استایل او بود که دیگر تکرار هم نشد.

استایل الویس پریسلی در کاخ سفید در سال ۱۹۷۰

الویس پریسلی و ریچارد نیکسون رئیس جمهور وقت آمریکا

در ۲۱ دسامبر سال ۱۹۷۰، الویس بعد از نامه‌ای که به رئیس‌جمهور وقت، ریچارد نیکسون نوشته بود، به کاخ سفید دعوت شد. هدف الویس از این دیدار مشارکت در امور مبارزه با مواد مخدر بود و می‌خواست این تصمیم خود و اقداماتی که می‌خواست در این خصوص انجام بدهد با رئیس‌جمهور در میان بگذارد. کت‌و‌شلوار مخملی بادمجانی رنگ او به همراه کمربند و عینک دودی‌اش یکی از استایل‌های نمادین او هستند.

استایل آخرین کنسرت عمومی در سال ۱۹۷۷

الویس چند دست از این لباس‌های سرهمی داشت که در کنسرت‌های مختلف آنها را می‌پوشید. این استایل‌های او مربوط به دهه ۱۹۷۰ هستند. بعد از انتخاب الویس، این نوع لباس به مدروز تبدیل شد و تمام گروه‌های موسیقی از جمله جکسون فایو و اوسمونز نیز از او تقلید کردند.

بررسی عوامل تأثیر‌گذار استایل الویس پریسلی بر صنعت مد و موسیقی

تأثیر الویس پریسی بر جامعه و فرهنگ آمریکا از سه نظر حائز اهمیت است:
نخست؛ سهم بزرگ او در ایجاد شکاف بین نسل‌ها از نظر پوشش و سبک زندگی در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰. چیزی که جوانان آن زمان مدت‌ها بود برای رسیدن به آن در تلاش بودند.
دوم؛ تاثیر او بر موسیقی راک‌اندرول همراه رقص، اجرا و استایل.
سوم؛ ادغام سبک‌های مختلف موسیقی از جمله موسیقی روستایی وسترن، موسیقی بلوز آفریقایی آمریکایی و راک‌اندرول. او این سبک‌ها به مبتکرانه‌ترین حالت ممکن با هم ترکیب کرد و سبک جدیدی از موسیقی را به مخاطبان ارایه داد.

آخرین صحنه زندگی الویس پریسلی

بررسی استایل الویس پریسلی - صحنه پایانیدوست‌داران موسیقی در سراسر جهان تاریخ ۱۶ اوت سال ۱۹۷۷ را هرگز فراموش نمی‌کنند. چون الویس پریسلی در این تاریخ با اینکه فقط ۴۲ سال سن داشت به‌دلیل حمله قلبی درگذشت. با اینکه نزدیکانش او را زمانی که در خانه‌اش بیهوش شده بود به بیمارستان رسانده بودند، پزشکان نتوانستند الویس را نجات بدهند و مرگ او به‌‌صورت رسمی در شامگاه تاریخ مذکور اعلام شد. این خبر دنیای موسیقی و هنر و بیشتر از آن هواداران الویس را در بهت و غم عمیقی فرو برد. با اینکه امروز بیش از چهار دهه از مرگ ناگهانی او می‌گذرد، هواداران او هر سال در تاریخ تولد و مرگ او از سراسر دنیا به آرامگاه او در گریس‌لند می‌روند تا یادش را گرامی بدارند.

امروزه تصاویر ماندگار زیادی از الویس پریسلی وجود دارد؛ اما یکی از مهم‌ترین تصاویر او  مربوط به آخرین کنسرت‌هایش در اواخر دهه ۱۹۷۰ است که بعد از اتمام کنسرت رو به مخاطبانش گفت:

در کودکی به این نتیجه رسیدم که بدون یک آهنگ روز شب نمی‌شود؛ کسی دوستی نمی‌یابد و جاده‌ها بسیار خسته‌کننده‌اند؛ پس تصمیم گرفتم برای همیشه آواز بخوانم.

سخن پایانی

در این مطلب استایل الویس پریسلی را بررسی کردیم. او یکی از مهم‌ترین فشن آیکون‌های تاریخ صنعت مد بود که طراحان مد تا همین امروز نیز از سبک‌های خاص او الهام می‌گیرند. اگر شما نیز از هواداران الویس پریسلی هستید، نظرات خود را در مورد استایل او با ما در میان بگذارید.


در ادامه بخوانید: بررسی استایل مایکل جکسون؛ محبوب‌ترین هنرمند پاپ جهان چه می‌پوشید؟
منبع graceland moodfabrics ew
ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.