بوکال فت چیست؟ روش انجام، مزایا، مراقبت‌ها و عوارض احتمالی

بوکال‌ فت (توده چربی دهانی) یکی از توده‌های چربی دایره‌ای موجود در صورت و ناحیه توخالی زیر استخوان گونه است. مقدار این چربی روی شکل صورت افراد اثر می‌گذارد. افرادی که از این نوع چربی در گونه خود راضی نیستند می‌توانند با عمل جراحی بوکال‌ فت، این توده چربی را از گونه خود بردارند. اگر دقیقا می‌خواهید بدانید جراحی برداشت بوکال‌ فت چیست و چگونه انجام می‌شود، این مقاله از «منومد» را مطالعه کنید. هر آنچه را که باید از این نوع جراحی بدانید، اینجا بازگو کرده‌ایم.

بوکال‌ فت چیست؟

بوکال ‌فت

بوکال‌ فت یا توده چربی دهانی، به‌طور طبیعی زیر استخوان گونه افراد قرار دارد و به این ناحیه ساختاری ثابت می‌دهد که با نوسانات وزن فرد تغییر نمی‌کند. مقدار این توده چربی در همه افراد یکسان نیست. این توده (که البته به آن پد هم گفته می‌شود) در برخی از افراد زیاد و برخی کم است. وقتی توده چربی زیر گونه زیاد باشد، صورت فرد گرد و پرتر دیده می‌شود. صورت‌های گرد و پر چهره افراد را کودکانه نشان می‌دهد.

داشتن صورت گرد و گونه‌های بزرگتر ایراد یا نقص به حساب نمی‌آید. در واقع خیلی از افراد دوست دارند صورت‌هایشان پر و گرد دیده شود. اما اگر شما از آن دسته افراد هستید که لپ‌های کوچکتر را دوست دارید، با نوعی جراحی پلاستیک به نام «برداشت بوکال‌ فت»، می‌توانید به این هدف‌ برسید. در جراحی بوکال‌ فت‌‌، با برداشتن توده‌های چربی از زیر گونه‌های پر و بزرگ،‌ گونه‌ها باریک‌تر و با انحنای بیشتری دیده می‌شوند.

جراحی برداشت بوکال‌ فت چیست؟

جراحی برداشت بوکال‌فت

«برداشت بوکال‌ فت» نوعی جراحی پلاستیک است که با نام‌های دیگری چون لیپکتومی بوکال و جراحی کاهش گونه هم معروف است. در این عمل چربی‌های زیر استخوان گونه برداشته می‌شود و بدین‌ترتیب گونه‌ها باریک‌تر شده و زوایای صورت بهتر دیده می‌شود. صورت‌های زاویه‌دار معمولا جذاب‌ترند و البته صورت‌هایی که درشت نیستند، چهره فرد را جوان‌تر نشان می‌دهند. جراح در این نوع جراحی صورت‌تان را مانند مجسمه تراشیده و خوش‌فرم می‌کند.

جراحی برداشت بوکال‌ فت را می‌توان همراه با جراحی‌های زیبایی دیگر از جمله، کشیدن پوست صورت (لیفت صورت)، جراحی زیبایی بینی، کاشت چانه، بزرگ کردن لب و تزریق بوتاکس انجام داد.

جراحی بوکال‌ فت چه مزایایی دارد؟

بوکال فت و زاویه‌ای شدن صورت

با جراحی بوکال‌ فت، در چهره‌تان تغییرات زیر را مشاهده خواهید کرد:

  • کوچکتر شدن گونه‌های بزرگ
  • لاغرتر شدن صورت و اینکه قسمت پایین صورت‌تان نسبتا V-شکل می‌شود
  • برجسته‌تر دیده شدن استخوان‌های گونه‌هایتان
  • بهتر دیده شدن گونه‌ها و خط فک
  • متعادل‌تر دیده شدن فرم صورت

علاوه‌بر فواید زیبایی فوق، این نوع جراحی در مطب و تحت بی‌حسی موضعی و برش از داخل دهان انجام می‌شود و در خطر عوارض احتمالی بیهوشی کامل قرار نمی‌گیرید و در ضمن پس از جراحی، جای زخمی روی صورت‌تان دیده نمی‌شود. این عمل سریع و آسان انجام می‌شود و دوران نقاهت کمی (۱ تا ۳ هفته) دارد.

چه کسانی می‌توانند جراحی بوکال‌ فت انجام دهند؟

جراحی بوکال فت

اگر می‌خواهید جراحی بوکال‌ فت را انجام دهید، اما نمی‌دانید این جراحی مناسب‌تان است یا خیر، باید شرایط زیر را داشته باشید تا با خیال راحت تحت جراحی زیبایی بوکال‌ فت قرار بگیرید:

  • از نظر جسمی و روحی در وضعیت مناسبی قرار داشته باشید.
  • وزن‌تان در حد متعادل باشد.
  • صورت‌تان گرد و بسیار پر باشد.
  • دچار فتق کاذب باشید (فتق کاذب توده چربی کوچکی است که به‌دلیل ضعف پد بوکال‌ فت به وجود می‌آید.)
  • اهل مصرف دخانیات نباشید.

اگر ویژگی‌های فوق را دارید و می‌خواهید صورت‌تان زاویه‌دار و ظریف‌تر شود و زنانه‌تر دیده شود، جراحی بوکال‌ فت مناسب‌تان است.

چه کسانی نباید به سراغ جراحی بوکا‌ل‌ فت بروند؟

اگر هر یک از ویژگی‌های زیر را دارید، جراحی بوکال‌ فت مناسب‌تان نیست و شما را دچار مشکل می‌کند:

صورت‌ باریک و ظریف

اگر صورت‌تان به‌طور طبیعی لاغر است، هرچه سن‌تان بالاتر رود، گونه‌هایتان بیشتر گود می‌رود. به همین دلیل این جراحی وضعیت صورت‌تان را بدتر می‌کند.

ابتلا به سندروم پری-رامبرگ

اگر به سندروم پری-رامبرگ (آتروفی پیشرونده) مبتلا هستید، از این جراحی پرهیز کنید. در این بیماری توده‌های عضلانی صورت‌تان ( معمولا در یک طرف صورت) دچار تحلیل شده و صورت دچار عدم تقارن می‌شود.

عوارض و خطرات احتمالی جراحی بوکال‌ فت چیست؟

فرایند جراحی بوکال‌فت

اگرچه جراحی بوکال‌ فت نوعی جراحی آسان و ایمن است، گاهی‌اوقات عوارض جانبی ناخواسته‌ای را موجب می‌شود. از این عوارض احتمالی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خونریزی بیش از حد
  • عفونی شدن محل جراحی
  • واکنش منفی به بیهوشی
  • هماتوم (به جمع‌شدن خون در بخشی از بدن ولی بیرون از رگ‌های خونی گفته می‌شود)
  • قفل شدن فک
  • سروما (تجمع پلاسمای خون فیلترشده که گاهی پس از جراحی رخ می‌دهد)
  • آسیب به غدد بزاقی
  • آسیب به عصب‌های صورت
  • ترومبوز سیاهرگی عمقی (تشکیل لخته خونی در دیواره داخلی یک سیاهرگ عمقی)
  • عوارض قلبی یا ریوی
  • حذف بیش از حد چربی موجود در صورت
  • عدم تقارن صورت
  • نتیجه خوب نگرفتن از جراحی (که گاهی مجبورتان می‌کند، نزد جراح دیگری بروید تا او مشکلات ایجاد‌شده را تصحیح کند)

پس از عمل جراحی برداشت بوکال‌ فت هر کدام از علائم غیرعادی زیر را داشتید، حتما با پزشک‌تان تماس بگیرید:

  • تنگی‌نفس
  • درد در قفسه سینه
  • ناهنجاری در ضربان قلب
  • خونریزی بیش از حد
  • درد شدید
  • علائم نشان‌دهنده عفونت

اگر می‌خواهید جراحی برداشت بوکال‌ فت انجام دهید، با مشورت با افراد متخصص، جراحی انتخاب کنید که در کار خود حرفه‌ای باشد تا درصد کمی از عوارض را مشاهده کنید یا هیچ مشکلی بعد از عمل برایتان پیش نیاید.

جراحی برداشت بوکال‌ فت چگونه انجام می‌شود؟

بوکال‌فت و چهره v شکل

جراحی برداشت بوکال‌ فت روندی دارد که بهتر است پیش از انجام آن، از این روند آگاهی کامل داشته باشید.

فرایند پیش از جراحی

پیش از جراحی ابتدا باید با یک متخصص صحبت کنید تا مطمئن شوید که به این جراحی نیاز دارید. سپس جراح‌ زیبایی درباره موضوعات مربوط به این جراحی با شما صحبت می‌کند. از این موضوعات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چه هدف و انتظاراتی از جراحی دارید.فف
  •  آیا مشکلات جسمی یا روحی خاصی دارید.
  • چه داروهایی‌، از جمله ویتامین و مکمل، مصرف می‌کنید.
  •  آیا الکل و مواد مخدر مصرف می‌کنید.
  •  آیا به داروی خاصی حساسیت دارید.
  •  آیا در گذشته جراحی خاصی داشته‌اید.

این اطلاعات به جراح کمک می‌کند تا بهترین روش جراحی را برایتان در نظر بگیرد و همچنین خطرات احتمالی را محک بزند.

ممکن است لازم باشد مصرف برخی از داروها را پیش از عمل جراحی متوقف کنید یا آزمایش خون انجام دهید. در ضمن جراح پلاستیک وضعیت صورت‌تان و توده‌های چربی زیر گونه‌تان را بررسی می‌کند و برای برنامه‌ریزی صحیح جراحی از صورت‌تان عکس می‌گیرد.

هنگام جراحی

جراحی ممکن است در بیمارستان یا مطب پزشک انجام شود:

۱. اگر قرار است فقط جراحی برداشت بوکال‌ فت انجام شود،‌ شما تحت بیهوشی موضعی قرار می‌گیرید. در این وضعیت با وجود اینکه کاملا بیهوش نیستید، هیچ دردی احساس نمی‌کنید.

۲. اگر قرار است علاوه‌بر برداشت بوکال‌ فت،‌ جراحی دیگری انجام دهید، ممکن است تحت بیهوشی عمومی قرار گیرید.

۳. جراح برای برداشتن توده چربی زیر گونه‌تان، یک برش از داخل دهان و درون گونه‌تان ایجاد می‌کند و از روی صورت به گونه‌‌تان فشار وارد کرده و چربی‌ها را نمایان می‌کند.

۴. بعد از نمایان شدن چربی‌ها، آنها را برش زده و بیرون می‌آورد.

جراح، بعد از اینکه کار جراحی تمام شد، با نخ بخیه قابل جذب، محل شکاف را بخیه می‌کند و می‌بندد.

بعد از جراحی

جراح بعد از جراحی دهانشویه مخصوصی برایتان تجویز می‌کند تا از عفونت احتمالی پیشگیری کند. درضمن او به شما یاد می‌دهد چگونه از زخم و بخیه داخل دهان‌تان مراقبت کنید.

تا چند روز بعد از جراحی باید فقط مایعات مصرف کنید و پس از آن به‌تدریج با غذاهای نرم شروع کرده و به رژیم غذایی عادی و معمولی‌تان برگردید.

پس از جراحی ممکن است تا مدتی صورت‌تان تورم و کبودی داشته باشد که البته هر دوی این موارد پس از پایان دوره نقاهت، برطرف می‌شوند.

دوره نقاهت هم معمولا حدود ۳ هفته طول می‌کشد. البته باید دستورالعمل‌های پزشک را کاملا انجام دهید و به وقت‌هایی را که برای معاینه برایتان تعیین کرده است، اهمیت بدهید.

سوال‌هایی که معمولا درباره این نوع جراحی مطرح می‌شوند؟

جراحی توده چربی دهانی

در اینجا یکسری پرسش و پاسخ‌های معمول افرادی که به برداشت بوکا‌ل‌ فت فکر می‌کنند را برایتان آورده‌ایم:

۱. نتیجه جراحی برداشت بوکال‌ فت چه زمانی مشخص می‌شود؟

بیشتر تورم و کبودی ناشی از جراحی، از ۱ تا ۲ هفته برطرف می‌شود و همانطور که گفتیم دوره نقاهت ۳ هفته طول می‌کشد اما برای رسیدن به نتیجه نهایی باید ۴ تا ۶ ماه صبر کنید تا بافت‌های زیر پوست‌تان کاملا درمان شده و شکل بگیرند.

۲. آیا چربی زیر گونه دوباره برمی‌گردد؟

خیر. زمانی‌که چربی برداشته شود، دیگر باز نمی‌گردد.

۳. آیا اضافه‌وزن روی جراحی برداشت بوکال‌ فت اثر منفی می‌گذارد؟

اضافه یا کاهش وزن اثر خاصی روی توده چربی دهانی نمی‌گذارد اما اگر چربی زیرپوستی باشد ممکن است با کمی تغییر در صورت‌تان مواجه شوید.

۴. ماندگاری بوکال‌ فت چقدر است؟

خوشبختانه ماندگاری بوکال‌ فت دائمی است. چربی برداشته‌شده دیگر بازنمی‌گردد.پ البته گاهی‌اوقات صورت برخی از افراد چاق می‌شود اما چربی زیر گونه آنها پر نمی‌شود. بنابراین چهره جدید فرد به شکل سابق برنمی‌گردد.

۵. آیا احتمال دارد با برداشتن بوکال‌ فت، زیر استخوان گونه گودی ناخوشایندی دیده شود؟

اگر جراحی برداشت بوکال‌ فت توسط جراحی ماهر با احتیاط و دقت بسیار انجام شود، هیچ نوع حفره خالی زیر گونه‌هایتان دیده نمی‌شود. در واقع اگر از زیر گونه‌تان به‌اشتباه بیش از حد چربی برداشته شود یا به‌جای برداشتن چربی زیر گونه، چربی‌های بالای گونه برداشته شود، این گودی ناخوشایند روی صورت پدیدار می‌‌شود.

۶. عمل جراحی چقدر طول می‌کشد و آیا دردناک است؟

کل فرایند جراحی برداشت بوکال‌ فت در هر دو گونه صورت معمولا ۴۵ دقیقه طول می‌کشد. بی‌حسی موضعی هم به بیمار کمک می‌کند موقع جراحی احساس درد نکند.

۷. محدودیت‌های پس از جراحی برداشت بوکال‌ فت چه چیزهایی هستند؟

محدودیت اصلی، پرهیز از فعالیت‌ها و ورزش‌های شدید بدنی است. پرهیز از مصرف غذاهای سفت و مایعات اسیدی است. با دهانشویه یا آب نمک باید دهان را کاملا شستشو داد.

۸. بوکال‌ فت (توده چربی دهانی) معمولا از چه زمان در صورت پدیدار می‌شود و بهترین زمان برای این جراحی چه موقع است؟

توده چربی دهانی معمولا از سنین ۱۰ تا ۲۰ سالگی پدیدار می‌شود و سپس تا حدود ۵۰ سالگی این توده چربی به‌تدریج و مداوم کاهش می‌یابد. حتی برخی از افراد این کاهش را در ۳۰ سالگی تجربه می‌کنند. بنابراین این جراحی بیشتر مناسب افراد جوان‌تر (که در دهه ۲۰ یا ۳۰ سالگی‌شان قرار دارند) است. این نوع جراحی، چهره افراد مسن‌تر را لاغر و پیرتر نشان خواهد داد.

۹. آیا برای برداشتن توده چربی دهانی، گزینه‌های دیگری هم وجود دارد؟

برخی از جراحی‌های زیبایی مانند «پرکننده‌های پوستی» یا «زاویه‌سازی فک» می‌توانند به صورت زاویه دهند اما نتیجه‌ای به‌خوبی جراحی برداشت بوکال‌ فت ندارند.

کلام آخر

اگر می‌خواهید جراحی برداشت بوکال‌ فت را انجام دهید، باید جراحی انتخاب کنید که در این نوع جراحی مهارت دارد. در غیراینصورت ممکن است با خطرات یا نتایج ناخوشایندی مواجه شوید. اگر هم قبلا این نوع جراحی را انجام داده‌اید، خوشحال می‌شویم با ما از تجربه‌تان بگویید.

منبع montrealfacialsurgery healthline.com rivalcosmeticsurgery.com
ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.